logo
Motto 2020
"'n skot in de roos..."

Kluppelwacht

De Kluppelwacht is een vriendenclub die geen lid zijn van de Houtse Kluppels en die in begin jaren ’70 ontstond tijdens de carnaval en die hoofdzakelijk bestond uit mensen die min of meer aan de Hoofdstraat van Mierlo-Hout woonden.

In 1974 werd de vriendenclub echter pas officieel toen de eerste Houtse kluppel werd gemaakt van een omgevallen dennenboom. Dit symbool werd op carnavalszaterdag aangeboden aan de toenmalige prins der Houtse Kluppels Giel Vervoort, lid van de Kluppelwacht en beloofd werd het symbool te beheren en elk seizoen op carnavalszaterdag opnieuw aan te bieden.

Van de periode 1974 t/m 1983 is alleen bekend wat er nog in de herinneringen leeft van de leden die er vanaf het eerste uur bij zijn geweest. De Kluppel verwisselde in alle seizoenen nogal eens van eigenaar, maar werd toch hoofdzakelijk buit gemaakt door groepen uit de boerenstand zoals bijvoorbeeld diverse splintergroepen van de KPJ en de Club van Duvel en Geweld.

Diverse nieuwe leden werden toegevoegd en anderen haakten af. Vergaderingen vonden plaats bij de leden thuis waarbij 5 gulden werd gelapt voor de gastheer. Dit bedrag is tot op de dag van vandaag nooit verhoogd.

Er werd ook een carnavalswagen gebouwd waarbij niet voorop stond dat het de mooiste moest zijn maar wel dat het een wagen moest zijn waar we met zijn allen op konden en waarop voldoende drank en eten aanwezig moest zijn. Altijd stond maar een ding voorop namelijk gezelligheid.

 

kplw

De Kluppelwacht bestaat uit:
Bert Boom, Wim Brouns, Peter van Gastel, Johan Knapen, Jan Korbijn, Jan Meulendijks, Pieter verlijsdonk, Pieter van Rooij en Frits Smits.

Secretaris:
Peter van Gastel
Hoofdstraat 145
5706 AL Helmond Mierlo-Hout
tel:. 0492-526081
E-Mail: Kluppelwacht