logo
Motto 2019
"Inne pot nat..."

Prins Frits dun twidde

Frits Smits gaat de Kluppels voor tijdens carnavalsseizoen 2015-2016. Frits is geboren op 31 augustus 1959 in Mierlo. Hij woont al zijn hele leven in de Burgemeester Krollaan, die vroeger Boterstraat heette. Toen behoorde dat deel van Mierlo-Hout nog bij de gemeente Mierlo. 22 jaar lang woonde hij met zijn ouders in de boerderij op nummer 103 en toen hij ging trouwen met Ans verhuisden zij samen naar nummer 26. Inmiddels wonen zij al een decennium op huisnummer 10. De dorstlustige hoogheid is inmiddels 34 jaar gelukkig getrouwd met Ans. Samen hebben zij twee zonen: Wilco (28 jaar) en Pieter (26 jaar). Frits ging naar de Odulfusschool en kreeg daar les van de broeders Adrianus en Wilhelmus. Na de Odulfusschool studeerde hij door voor automonteur aan de LTS. Ook behaalde hij alle mogelijke rijbewijzen.

Na 4 jaar bij het bedrijf Miele te hebben gewerkt, maakte Frits de overstap naar het bedrijf van de gebroeders Swinkels. Het bedrijf was destijds nog gevestigd op de Brand. Omdat hij thuis ook altijd in het loonbedrijf heeft meegewerkt, was de keuze om voor het bedrijf van de familie Swinkels te gaan werken geen grote stap. Loonwerken zit immers in zijn bloed. Frits doet alle voorkomende werkzaamheden en voelt zich als een vis in het water op zijn werk. Mensen herkennen Frits onderweg altijd want op zijn vrachtwagen heeft hij twee blauwe kratjes Bavaria geschroefd.

Samen met zijn zoon Wilco heeft hij een passie voor tuinieren ontwikkeld. Frits noemt zichzelf ook wel boomchirurg. Geen boom is te hoog voor hem, hij zaagt alles om (ook ’s nachts?). Frits en Ans genieten van hun vakanties aan het Comomeer in Italië, vooral omdat het hele gezin nog steeds meegaat. De boot gaat mee op vakantie om te varen en natuurlijk geniet Frits dan op z’n tijd van een Peroni biertje.

Frits is in Mierlo-Hout bekend van de Kluppelwacht, waar hij al vanaf 1986 lid van is. Hij zou destijds samen met Ad Klaasen lid worden van de Kluppelwacht, maar die werd in 1986 Prins van de Houtse Kluppels. De Kluppelwacht is een vriendengroep die al jaren het Kluppelspel verzorgt in Mierlo-Hout, een spel dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Gedurende 10 jaren organiseerde De Kluppelwacht de boerenbruiloft in Mierlo-Hout, een mooie traditie die De Kluppels sinds 2001 voortzetten. Ook is de vriendengroep een trouwe deelnemer van de optocht met een hele mooie wagen. Het symbool van het Houtse carnaval, De Kluppel, rijdt elk jaar voorop in de optocht en wordt beheerd door De Kluppelwacht.

Frits en Ans gaven in april 2015 een volmondig ‘ja’ op de vraag van het bestuur om Prins der Houtse Kluppels te worden. Hoewel Frits er normaal niet van houdt om in het middelpunt van de belangstelling te staan, wil hij carnaval zeker een keer als Prins beleven. Hij voelde zich vereerd om dit jaar de scepter te mogen zwaaien over Mierlo-Hout. Prins Frits d’n 2e gaat samen met Ans, Wilco, Mary, Pieter en Nanne proeven van het carnavalsfeest en heeft beloofd de gezelligste man van de Kluppelfamily te zijn, zeker als hij een paar pilsjes op heeft.

Maar Prins Frits 2e heeft samen met Ans, Wilco en Pieter de tijd gevonden om de HOUTSE KLUPPELS voor te gaan in het carnavalsseizoen 2015/2016 onder het motto:

“Ge moet ut pruuve……..” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *