logo
Motto 2024
"Kiek ut oit!..."

Ex-Boerenbruidsparen

Als het leven op de boerderij ontwaakt, kraait de haan en kakelen de kippen. De kleinste knecht brengt een arm vol hooi aan de bruidskoe, de meid loopt haastig met een paar emmers over het erf. In het woongedeelte loopt de bruid zenuwachtig heen en weer en roept om haar moeder om te vragen, hoe groot het aantal hectare grond is van de boerderij van de bruidegom en hoeveel melkkoeien men op de boerderij van de bruid aanhoudt. De stalraampjes worden geteld, zodoende kan men zo ongeveer het aantal vaststellen.

De Boerenbruidsparen sinds 2001 zijn:

2020-2023 Connie van de Kant-Rommelse en Bob Konings
Connie, pilluh mengster bai dun apotheek van St. Anna en regelateur, trainster en bestuurslid bai Polaris. Doochter van moedder Diny Rommelse-Gabriëls, hoisvrouw oit Rotjeknor, vadder is Cor Rommelse, verwarmingsmonteur bai koninklijke Koipers Rotjeknor.
Bobke de Kunning, grauwte man bai Neways, mountain biker en tannisser.Zoon van vadder stofhapper Joop de Kunning oit Nijmegen, werktoigbouwkundige in de zeevaart en moedder Ria, administreuse en oud-bestuurslid bai de Geseldonk, ok oit Nijmegen.

2019-2020 Jolanda van Lierop en Frans-Jozef Dirks
Jolanda, werkzaam als allround Makelaarsmaiske bai Andre Relou hoizer. Hawt van wijntjes drinken, boxen en is ‘n aaw Kluppeldansmarieke. Doochter van moedder Jacqueline “oud boerenbroid”  oit de Houtwijk en van vadder Peter Rooijackers, superknuppel, kraanmasjienist in de VUT, oit ut Hout van langs ut spoor.
Frans-Jozef, CEJO van ut Bakkertje, lekkerste worstuh broodjes bakker en regelmatig in gevecht mi un tijgerbroodje. Zoon van vadder Koos Dirks, oud president directeur van ‘t Bakkertje en moedder Diny Dirks bakkers-hoisvrouw oit de Stad, naw woonachtig in Alphonsus.

2018-2019 Lusan Triki en Jan-Willem Mulkens
Lusan is werkzaam als interieurverzeurgster. Hawt van sjoppen, wijntje drinken en is moeder van onze kluppel paparazzi Ferenc Triki.Dooochter van moedder Nellie van Moorsel oit de Botterstroat, naaister op de Tweka en doochter van vadder Koen v.d. Heijde, verwarmings monteur bai Envo en Dirks ladders en kumt oit de stad.
Jan-Willem, wa duut ie nie, mar dor heddum al. Witgoed en andere duistere zaken bai Wim Mulkens worldwide. Hobykok, wijndrinker en aawhoer en zeer gezien op ut Hout. Zoon van vadder Wim Mulkens oit de stad, voormalig eigenaar van Wim Mulkens worldwide en moedder Corrie van de Smitsen oit de stad.

2017/2018 Corine Schifferling en Dennis Raap
Corine al 28 joar werkzaam als kommersjeel verkaupster en ut gezicht van de Boerrelinbank op ut Hout en naw in Mierle. Altijd actief gewist binne onze club as trainster van de Huppeldepupkes. ’N echte voetballiefhebster en laang gewerrukt bai Hellemond Sport en ze slu ginnen inne westrijd ovver um te kieke nor PSV.Dooochter van: moedder Annie Cornelissen oit Stippent, un goei naaister en gewerrukt bai dun Bezemer in Hellemond. En van Vadder Frits van der Donk oit de binnestad, Jan Stevenstroat. Hai hi altijd gewerrukt bai Philips als  projectonwikkelaar in de lempkes en skermkes. 50 Joar acief bai Hellemond Sport as veiligheidscoordinator en onlangs gehuldigd mi un gouwe speld dur de KNVB en Hellemond Sport.
Dennis, Diender van de Kunning en aanvoerder van ut Achtste Elftal op ut Hout. Zoon van: vadder Theo Raap, ok Diender en Kluppel Opperveger bai commissie Gevel en Wagen en moedder Rieky van Gool oit ut Haagje (doochter van de Citax oit ut Haagje).

2016/2017 Tonnie van Schijndel en Jack Biermans
Tonnie(ke),  joarrelang verkaupster annex manneverslindster bai de Wema herenpakkuh, lust de worst van Slager Jack beslist nie!, doochter van: vadder Corke Verlijsdonk, metselaar oit ut Onze Lieve Vrouwe-stroatje en moedder Marietje Schalks, hoisvrouw oit ut Gauer.
Jack, boetsjer oftewel slager en maker van de lekkerste woorst, ‘they call him Jake dun Butcher’, Jack: ‘bahbah en bai oes in Herkenbosch’, zoon van: vadder Harrie Biermans, productontwikkelaar bai dun Limco en vele joarre slager op ut Hout en moedder Grid Haazen, naaister en slagersvrouw op ut Hout, allebei oet Herkenbosch/Limlant.

2015/2016 Marlon van Asten-klaasen & Pim Schepers
Marlon, skooljuffrauw bai Odulfus, moedder, solo-kwekster bai zanggroep Nuts, was actief bai Polaris, doochter van: vadder Frans Klaasen van de boerderij an de Steenove, hai werkte meer dan 40 joar bai Bavaria als brouwer van un lekker pilske en ex-KPJ-er en moedder Petra de Vries oit Stippunt boerremaidje van ut Geeneind, is hoisvrouw en is ‘o zoo fijn…’.
Pim, gipsverband mister in de Maasstad en actief bai Polaris en innemer van un lekker pilske, zoon van: vadder Hans Scheepers van ut Hout, hai war electricien bai Obragas, is actief bai Polaris en heel vruuger zelfs nog handballer bai de KPJ en moedder Toos van Eijk oit Mierle, hoisvrauw en ze hi vruuger ba

2014/2015 Danielle van de Westerlo- Hendriks & Jan Duijmelinck
Danielle, super-blondine, hoisvrouw, oitgonster, sportster en winkelfanaat, doochter van vadder Adje Hendriks van de Parallelweg werkte bai Jumbo-anhangers en is naw technisch directeur van Partybike en van moedder Franka d’n Turck, mi CK, oit Einthove van Modezza hirremode.
Jan, bitter bekend als Dun Doim, werrukt bai femilie van Asten de verrekusboerre en du dor van alles behalve iets mi de verrekes…???, verder is zun hobby-sport ‘knokke’ mar dan nie vur de echtes, zoon van vadder Frans, De Stoale, nun echte Houtse, vruuger beroepsmilitair en voetballer en naw hobby-wielrenner en van moedder Nellie Jansen van de Milo an de Geldrupseweg, werrukte als dienstmaid en was nog un aaw Kluppel-dansmarieke bai Prins Henk van Rooij.

2013/2014 Saskia van Ek-Lammers & Rob Relou
Saskia, maatskappelijk werkster, gewichtskonsulent en buurtster bai hur aige LaSarel bootiecentrum, doochter van vadder Keesje Lammers dun Oitvinger, ex-kroegbaas en klusser van dun Hortsedijk oit ut Hout en van moedder Heidi Lammers, wirreldberoemd als zangeres Tina Trukker van de kroeg an Slois 13.
Rob, skoolmister in ut skildere bai de dwersklippels in Nuene en voetballer bai Mierlohawt en Stippunt???, liefhebber van ete en un biertje, zoon van vadder Theo Relou, die al 35 joar onderhoudsskilder is en ok nog voetballer en hardlauper is oit dun Oliemeule en van moedder Wilma van Skaik skonmaak en onderhouds-leidingggevende oit ut Haagje.

2012/2013 Natasja Cornelissen & Rini van Doren
Natasja, verkaupster bai de Houtse Bazar en interieurverzeurgster bai ut Elkerlieck, doochter van vadder Toon de Krekel oit Hellemunt, filmmaker bai de Vlisco en vruuger bekend van de Grauwte trom mi un voil foto durin en moedder Dini Timmermans oit Geldrup, thoiswerkster bai de Vlisco en hoisvrauw.
Rini, tegelzetter, fanatieke 3e helft voetballer en sjoo-skie-er, zoon van vadder Piet v. Doren kneendevanger oit De Rips, lulhoer en hawthakker in de Stippentse Bus en moedder Mien v. Neerven oit Stippent aaw naaister bai de Milo en scootmobielende kiendjesmaakster.

2011/2012 Marie-Jose Smedeman & Willem de Vries
Marie-Jose, de snelle tiepmiep van tekstcumpeny en OrdinAir-dingeske, dochter van vadder Toon van Herk oit Einthove, getouwsteller oit de weverij en naaister moedder Pietje ok oit Einthove die heel vruuger bai dun Tweka hi gewerrukt.
Willem Douzeverkouper van dun Kappa in Hellemunt en Limburg, aawe veurzitter, skeids, speuler, jeugd- en herentrainer van Volleybalclub Polaris, zoon oit ut Drentse land van Bartus de Vries, d’n skoolmister oit Veeningen en Annie, boekhaawster bai dun verwarmingsboer.

2010/2011 Jacqueline Biermans & Rini Slegers
Jacqueline, de pronte slagersdochter van vader Jack Biermans, de lekkerste worste- en swibiemaker van ut Hout en hofslagersvrouw moedder Roswitha oit eindhove.
Rini, hoofdspoiter bai zun eigge bedrijf, zoon van de heeel vruugere snelle vleugelspits vadder Peter de Skilder oit ut Hout en moeder Lizan, dochter van Mies de Louw, wirreldberoemd in Stippent.

2009/2010 Wencke van de Westerlo & Jan Korbijn
Wencke, de hulpmoeder, dochter van Henk d’n burgemister-oitvoerder van ut Hout en Riekie van Oorschot, regelnicht van de Herremenie.
Jan, d’n bankier van de Boerrelinbank, zoon van Herman d’n ijsbeer alias d’n bouwvakker oit ut land van Rotjeknor en Corrie Reedijk oit Hellemund-Noord werkzaam geweest bai Axxicon

2008/2009 Lies Moeskops & Gertjan Neervens
Lies, pilledraaister bai d’n apotheek, de doochter van Harrie d’n Smed en van Frieda v.d. slijterij en snoepwinkeltje vreuger langs de Jumbo en latter an de Hoofdstroat tiggeovver Alphonsus
GertJan, alias ‘d’n Witte’ boekhaawer, van vruuger oit de Makreelstroat, zoon van Piet oit Lierup regelneef vur de aaw van dage van heel Hellemond en van Anneke regeltrees bai n’n marchandeerder in korre, terwe, gerst en nog wa van da spul oit Rotjeknor

2007/2008 Renate van der Linden & Bas van der Voort
Renate, dochter van Pierre de gruunteboer oit de tiendstraat en van Nellé, dochter van Tommes d’n kastelein.
Bas, zoon van Tinus d’n timmerman oit de slegerstroat en van Thea ut zusterke van ut bejaordehois.

2006/2007 Carin Schepers & Luciën van der Putten
Catharina, dochter van Jan Slegers d’n verkensboer oit heusden, en van boerredochter Catharina van Gijse Leenders oit heusden.
Luciën, zoon van Jan de lange Put en van Dora van de Rooie spin oit d’n aawe wonningbaw.

2005/2006 Lia Saris & Ronny den Ouden
Ronny,van Grardje van de spultoin in d´n ouwe woningbouw en van Annie van de Mulder oit Someren.
Lia, van Betje van Hannusse van de voeger uit de ouwe woningbouw en van Catrien de kapper van dun overweg

2004/2005 Saskia Brouns & Cor van Rijsingen
Saskia, van Martijn van de gouw gelossie oit de stad van de Kroikezeikers en An van Est van du’n Herberg an de Bredaseweg.
Cor, van Drieke van Genonnus oit Geldrop dun gruuntenboer en en Barbara van Gennip van Diepenbroek.

2003/2004 Hanneke Hertogs & Johan van Bragt
Hanneke, van sjaak van Vlerken van Hel dun Handelaar die wonde bai ut kroisbild an de grouwte weg in Mierle en van Nelleke Hendrix van den Hierse Hof oit Beers bai Koik.
Johannes, zoon van Herman oit de opmakerij bai de Vlisco en van Marietje oit Tongelre.

2002/2003 Mieke van Schijndel & Frank van de Vijfeijken
Mieke, van Theo van Vlerken, d’n hondeman die wonde op d’n Brand in Mierle en van Mien van de Reek van Lambert de Pin oit Hellemund.
Fransiscus, zoon van Franske van Hannes d’n Boer en van Elske van Janus en Trui oit ut Windmolenstroatje.

2001/2002 Lizan Slegers & Adriaan van den Heuvel
Lizan, oit Stippent van Mieske de Louw van de wielerronde en Jo van Janne.
Adriaan, van Willeme van Keje van Melvert en Hanneke oit Rooi.

De organisatie van dit evenement werd voorheen verzorgd door de Kluppelwacht. De Houtse Kluppels hebben vanaf dit moment de organisatie overgenomen. Voor de bruidsparen die onder de Kluppelwacht feest vierden, klik HIER