logo
Motto 2022
"wai zien ut wel zitte..."

Klein Houtse Kluppelkes

Jeugdcarnaval CV de “Houtse Kluppels”.

        Jeugdprins Luuk d’n 1e

Jeugdvorst Jef

Op zondag 7 november 2021 is Luuk Slegers gepresenteerd als 14e Prins van de Klein Houtse Kluppelkes. Luuk is geboren op 13 september 2008 en woont in de Barrierlaan met vader Riny, moeder Jorinde en zusje Suus. Luuk zit op het Jan van Brabant. Daar volgt hij de TTO-opleiding op havo, alle vakken in het Engels dus. Luuk is al vijf jaar lid van de Houtse Kluppels. Door corona was het niet mogelijk om eerder Prins te worden, maar stiekem was dat vorig jaar al de bedoeling. Carnaval zit in het bloed van de familie Slegers. Luuk is de vierde generatie die de scepter zwaait over het Kluppelrijk. Zijn vader Riny was jubileumprins tijdens het 55-jarig bestaan van de vereniging, opa Peter was de jubileumprins tijdens het 33-jarig bestaan van de vereniging en overgrootvader Toon was Prins in 1970 en 1971. Luuk viert al carnaval vanaf het moment dat hij net uit de luiers was, dus een feestje vieren is hem wel toevertrouwd.

In de afgelopen maanden is Luuk in training geweest voor het Prinsenschap. Daarvoor kon hij terecht bij zijn vader. Polonaise lopen en leren zwaaien met de scepter waren onderdeel van deze training. Waar zijn vader iets te hard met de scepter zwaaide en deze per ongeluk in stukken heeft laten breken, belooft Luuk iets voorzichtiger om te gaan met het belangrijkste sieraad van een Prins. Een hoogtepunt waar Luuk naar uitkijkt is natuurlijk de optocht. Samen met zijn rechterhand en vorst Jef wil hij vooral een gezellig feestje bouwen met alle feestvierders langs de route.

Echte feestmuziek voor Luuk is natuurlijk afkomstig van de Snollebollekes, dus hij zal de DJ regelmatig vragen om een nummertje te draaien. En als Luuk mag kiezen wat hij eet tijdens carnaval: een kop met lekkere soep, een frietje en natuurlijk een frikadel met mayo.

In zijn vrije tijd is Luuk fanatiek speler van RKSV Mierlo-Hout in het team JO15-4. Als hij geen huiswerk hoeft te maken vindt hij het ook leuk om te gamen of is hij buiten te vinden met vrienden. In de vakanties is Luuk met zijn familie te vinden aan het Gardameer in Italië, waar hij graag een bootje huurt en op het water dobbert.

Luuk wordt het hele carnavalsseizoen bijgestaan door vorst Jef. Hij leidt de boel dit seizoen in goede banen bij de Klein Houtse Kluppelkes. Jef van Lierop  is geboren op 2 december 2009 en zoon van Dick en Jolanda. Jef zit in klas 1 havo/vwo op het Carolus Borromeus College. Carnaval zit ook bij Jef in het bloed. Vader en moeder zijn altijd te vinden in Hoftempel De Geseldonk en ook Jef is al jaren lid van de Klein Houtse Kluppelkes. In zijn vrije tijd voetbalt Jef bij RKSV Mierlo-Hout (JO13-2), tennist hij bij Carolus en heeft hij treinen en racen als hobby.

Jeugdprins Luuk d’n 1e en vorst Jef hopen op een keigezellig en onwijs gaaf carnavalsseizoen! Aan hen zal het niet liggen; samen gaan zij de Klein Houtse Kluppelkes fanatiek voor tijdens carnaval 2022.

Activiteiten die we voor het komende carnavalsseizoen gepland hebben zijn:
• Bezoek prinsenreceptie Houtse Kluppels
• Kluppelkes Jeugdmiddag
• Scholenbezoek
• Optocht Mierlo-Hout en Helmond
• knutselmiddagen
• Bezoek kindermiddagen in de Geseldonk

Houd je van carnaval en vind je het leuk om dit in clubverband te vieren, schrijf je dan in!!! Dit kan ook al voor het volgende seizoen. Iedereen kan zich aanmelden als lid van de raad van elf, adjudant of prins of het klein Kluppelkesgilde. De meiden kunnen zich ook aanmelden als lid van de dansmarietjes. De dansmarietjes trainen elke maandagavond van 18:15 tot 19:15 in de Geseldonk o.l.v. twee enthousiaste trainsters afkomstig uit de grote dansgarde van de Houtse kluppels.

Inschrijven kan door onderstaande gegevens in te vullen. Er wordt een contributiebijdrage gevraagd van 22 euro per jaar. Informatie kun je inwinnen bij: KHK

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen daarna z.s.m. contact met je opnemen.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.