logo
Motto 2020
"'n skot in de roos..."

Boerrebrulluft wederom geslaagd

Inmiddels een mooie traditie bij De Houtse Kluppels: de boerenbruiloft op zondag voorafgaand aan carnaval.

Nog voordat het leven op de boerderij ontwaakte, waren de boerencommissie, Prins Riny d’n 1e en zijn gevolg op weg naar bruidegom Jack. Nadat we hem op de boerenkar hadden gezet trok de stoet onder muzikale begeleiding van de Blue Band Helmond naar bruid Tonnie, waarna we naar de Heilige Mis in de Sint Luciakerk vertrokken. Nadat het bruidspaar in de onecht verbonden was, trok de boerenfamilie naar het Maagdenhuis (Alphonsus) alwaar ook een mooi feestje werd gebouwd.

De geĂĽniformeerde leden van De Kluppels hadden ook een drukke dag. Na het ophalen van het boerenbruidspaar vertrok de groep met de bus naar zaal De Traverse, alwaar de jubileumreceptie van De Keiebijters werd opgeluisterd. Ook gaven zij acte de prĂ©sence bij de receptie van Prins Wilbert d’n 1e van zustervereniging ’t Barrierke.

Inmiddels waren de beletselen tegen het bruidspaar in Hoftempel De Geseldonk in volle gang, want er waren diverse bezwaren die moesten worden overwonnen voordat het bruidspaar kon worden getrouwd. Bijzonder was dit jaar ook de aanwezigheid van Pastoor van de Laar, die het bruidspaar in de middag bezocht en toesprak in Hoftempel De Geseldonk. De feestvreugde begon daarna en duurde tot in de avond, waarna de hele boerenfamilie tevreden naar huis keerde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *