logo
Motto 2019
"Inne pot nat..."

Carnavalsmis

Zondagmorgen met carnaval in de Luciakerk te Mierlo-Hout.

Deze traditionele heilige mis voor alle leden van de Houtse Kluppels begint om 10:15 uur. Ook worden onze dierbare overledenen herdacht. Onder de klanken van fanfare Unitas, prins, prinsenbegeleiding, vele leden en Pastor van de Laar wordt de kerk binnengetrokken.

De hofkapel speelt eerst nog wat aarzelend, maar al gauw klinkt hun muziek als een klok in de bijna tot de laatste plaats bezette kerk. Uit de grote belangstelling blijkt, naast nieuwsgierigheid over wat er gaat gebeuren, ook grote waardering voor onze carnavalsvereniging en de pastor, die het carnavalsfeest op deze bijzondere manier willen beginnen.

Elke keer keer weet Pastor van de Laar deze mis weer te maken tot iets speciaals, waar velen ieder jaar naar uitkijken, de ene keer in de creatie als rapper, of bouwpastoor of dan weer samen met Don Camillo.

Na afloop zijn wij allen welkom in het “pastoraal café”, waar menig miswijntje zijn weg vindt in de altijd dorstige kelen van de Houtse kluppels en kluppellinnekes. Ook een hapje ontbreekt niet.

Al met al kunnen we iedereen aanraden om op zondagmorgen de Carnavalsmis bij te wonen. De Pastor en de Kluppels heten u van harte welkom.