logo
Motto 2024
"Kiek ut oit!..."

De Boerenbruiloft

Op 12 februari 2023 wordt de traditionele boerenbruiloft gevierd.

Als het leven op de boerderij ontwaakt, kraait de haan en kakelen de kippen. De kleinste knecht brengt een arm vol hooi aan de bruidskoe, de meid loopt haastig met een paar emmers over het erf. In het woongedeelte loopt de bruid zenuwachtig heen en weer en roept om haar moeder om te vragen, hoe groot het aantal hectare grond is van de boerderij van de bruidegom en hoeveel melkkoeien men op de boerderij van de bruid aanhoudt. De stalraampjes worden geteld, zodoende kan men zo ongeveer het aantal vaststellen.

Beide partijen zijn het er wel over eens, dat de bruid niet arbeidsschuw is en men op de boerderij van de bruidegom er een flinke arbeidskracht bij krijgt.

Twee buren (van de bruidegomkant) vangen kippen in een mand om mee te nemen, een melkstoel en een versierde bezem vinden eveneens een plaats achter in de bruidswagen. Twee andere buren onderhandelen over de bruidskoe.

BOERREBROID is Connie, pilluh mengster bai dun apotheek van St. Anna en regelateur, trainster en bestuurslid bai Polaris. Doochter van moedder Diny Rommelse-Gabriëls, hoisvrouw oit Rotjeknor, vadder is Cor Rommelse, verwarmingsmonteur bai koninklijke Koipers Rotjeknor.
Was getikkend: Connie van de Kant-Rommelse.

BOERREBROIDEGOM is Bobke de Kunning, grauwte man bai Neways, mountain biker en tannisser.Zoon van vadder stofhapper Joop de Kunning oit Nijmegen, werktoigbouwkundige in de zeevaart en moedder Ria, administreuse en oud-bestuurslid bai de Geseldonk, ok oit Nijmegen.
Was getikkend: Bob Konings.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:
09:00 Ophalen bruid en bruidegom met paard en wagen
10:15 Heilige Mis
11:00 Bezoek an Ut Maagdenhuis (Alphonsus)
13:30 Aanvang beletselen geseldonk
14:30 Aanvang receptie
15:30 Aanvang van ut boerefist
19:00 Helaas kumt ok hier een end an