logo
Motto 2024
"Kiek ut oit!..."

De Boerenbruiloft

Op zondag 4 februari 2024 wordt de traditionele boerenbruiloft gevierd.

Als het leven op de boerderij ontwaakt, kraait de haan en kakelen de kippen. De kleinste knecht brengt een arm vol hooi aan de bruidskoe, de meid loopt haastig met een paar emmers over het erf. In het woongedeelte loopt de bruid zenuwachtig heen en weer en roept om haar moeder om te vragen, hoe groot het aantal hectare grond is van de boerderij van de bruidegom en hoeveel melkkoeien men op de boerderij van de bruid aanhoudt. De stalraampjes worden geteld, zodoende kan men zo ongeveer het aantal vaststellen.

Beide partijen zijn het er wel over eens, dat de bruid niet arbeidsschuw is en men op de boerderij van de bruidegom er een flinke arbeidskracht bij krijgt.

Twee buren (van de bruidegomkant) vangen kippen in een mand om mee te nemen, een melkstoel en een versierde bezem vinden eveneens een plaats achter in de bruidswagen. Twee andere buren onderhandelen over de bruidskoe. Dit jaar het boerenbruidspaar?

BOERREBROID is Mandy, skoape skeerdster bai ANX, aaw dansmarietje, trotse moedder, borrelster, eetster en spellekesdier. Doochter van moedder Bianca, vraiwilligster en hoisvrouw op ut Hout en vadder Rene, actieve vraiwilliger en concierge bai de Openbare Skool op ut Hout.
Is getikkend: Mandy Baggermans

BOERREBROIDEGOM is Wilco, zandhapper en bijna generaal in ut leger, hawtkapper, palmkweker, bierkes drinker en trotse vadder. Zoon van Anske oit Mierle, nachtzuster bai dun latste ajum, borreltjes drinkster en gezelligheidsdier en vadder Fritske Smits oit de Botterstroat, bekend als Fierl Frits, gepensioneerde sjauffeur, vloekert, hawtkapper,  zoon van ut aaw loonbedrijf Smits.
Is getikkend: Wilco Smits

 

Het programma ziet er ongeveer zo uit:
09:00 Ophalen bruid en bruidegom met paard en wagen
10:15 Heilige Mis
11:00 Bezoek an Ut Maagdenhuis (Alphonsus)
13:30 Aanvang beletselen geseldonk
14:30 Aanvang receptie
15:30 Aanvang van ut boerefist
19:00 Helaas kumt ok hier een end an