logo
Motto 2020
"'n skot in de roos..."

De Boerenbruiloft

Op 16 februari 2020 wordt de traditionele boerenbruiloft gevierd.

Als het leven op de boerderij ontwaakt, kraait de haan en kakelen de kippen. De kleinste knecht brengt een arm vol hooi aan de bruidskoe, de meid loopt haastig met een paar emmers over het erf. In het woongedeelte loopt de bruid zenuwachtig heen en weer en roept om haar moeder om te vragen, hoe groot het aantal hectare grond is van de boerderij van de bruidegom en hoeveel melkkoeien men op de boerderij van de bruid aanhoudt. De stalraampjes worden geteld, zodoende kan men zo ongeveer het aantal vaststellen.

Beide partijen zijn het er wel over eens, dat de bruid niet arbeidsschuw is en men op de boerderij van de bruidegom er een flinke arbeidskracht bij krijgt.

Twee buren (van de bruidegomkant) vangen kippen in een mand om mee te nemen, een melkstoel en een versierde bezem vinden eveneens een plaats achter in de bruidswagen. Twee andere buren onderhandelen over de bruidskoe.

BOERREBROID is Lusan, werkzaam als interieurverzeurgster. Hawt van sjoppen, wijntje drinken en is moeder van onze kluppel paparazzi Ferenc Triki.Dooochter van moedder Nellie van Moorsel oit de Botterstroat, naaister op de Tweka en doochter van vadder Koen v.d. Heijde, verwarmings monteur bai Envo en Dirks ladders en kumt oit de stad.

Was getikkend Lusan Triki-v.d. Heijde.

BOERREBROIDEGOM is Jan-Willem, wa duut ie nie, mar dor heddum al. Witgoed en andere duistere zaken bai Wim Mulkens worldwide. Hobykok, wijndrinker en aawhoer en zeer gezien op ut Hout. Zoon van vadder Wim Mulkens oit de stad, voormalig eigenaar van Wim Mulkens worldwide en moedder Corrie van de Smitsen oit de stad.

Was getikkend Jan-Willem Mulkens.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

09:00 Ophalen bruid en bruidegom met paard en wagen
10:15 Heilige Mis
11:00 Bezoek an Ut Maagdenhuis (Alphonsus)
13:30 Aanvang beletselen geseldonk
14:30 Aanvang receptie
15:30 Aanvang van ut boerefist
19:00 Helaas kumt ok hier een end an