logo
Motto 2019
"Inne pot nat..."

De Boerenbruiloft

Op 4 februari 2018 wordt de traditionele boerenbruiloft gevierd.

BOERREBROID is: Corine al 28 joar werkzaam als kommersjeel verkaupster en ut gezicht van de Boerrelinbank op ut Hout en naw in Mierle. Altijd actief gewist binne onze club as trainster van de Huppeldepupkes. ’N echte voetballiefhebster en laang gewerrukt bai Hellemond Sport en ze slu ginnen inne westrijd ovver um te kieke nor PSV.

Dooochter van: moedder Annie Cornelissen oit Stippent, un goei naaister en gewerrukt bai dun Bezemer in Hellemond. En van Vadder Frits van der Donk oit de binnestad, Jan Stevenstroat. Hai hi altijd gewerrukt bai Philips als  projectonwikkelaar in de lempkes en skermkes. 50 Joar acief bai Hellemond Sport as veiligheidscoordinator en onlangs gehuldigd mi un gouwe speld dur de KNVB en Hellemond Sport. Was getikkend Corine Schifferling.

BOERREBROIDEGOM is: Dennis, Diender van de Kunning en aanvoerder van ut Achtste Elftal op ut Hout. Zoon van: vadder Theo Raap, ok Diender en Kluppel Opperveger bai commissie Gevel en Wagen en moedder Rieky van Gool oit ut Haagje (doochter van de Citax oit ut Haagje). Was getikkend Dennis Raap.

Als het leven op de boerderij ontwaakt, kraait de haan en kakelen de kippen. De kleinste knecht brengt een arm vol hooi aan de bruidskoe, de meid loopt haastig met een paar emmers over het erf. In het woongedeelte loopt de bruid zenuwachtig heen en weer en roept om haar moeder om te vragen, hoe groot het aantal hectare grond is van de boerderij van de bruidegom en hoeveel melkkoeien men op de boerderij van de bruid aanhoudt. De stalraampjes worden geteld, zodoende kan men zo ongeveer het aantal vaststellen.

Beide partijen zijn het er wel over eens, dat de bruid niet arbeidsschuw is en men op de boerderij van de bruidegom er een flinke arbeidskracht bij krijgt.

Twee buren (van de bruidegomkant) vangen kippen in een mand om mee te nemen, een melkstoel en een versierde bezem vinden eveneens een plaats achter in de bruidswagen. Twee andere buren onderhandelen over de bruidskoe.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

09:00 Ophalen bruid en bruidegom met paard en wagen
10:15 Heilige Mis
11:00 Bezoek an Ut Maagdenhuis (Alphonsus)
13:30 Aanvang beletselen geseldonk
14:30 Aanvang receptie
15:30 Aanvang van ut boerefist
19:00 Helaas kumt ok hier een end an