logo
Motto 2020
"'n skot in de roos..."

Prins “Remco dun 1e” bij de Klein Houtse Kluppelkes

2017-jeugdprins-remco-1e

Remco Steehouder is de 10e jeugdprins van de Klein Houtse Kluppelkes tijdens carnavalsseizoen 2016-2017. Remco is 12 jaar en is geboren op 3 juni 2004. Remco zit in groep 8 van de Jorisschool bij juffrouw Arja en woont samen met vader Coen, moeder Marlies en zus Claudia in de Pastoor van de Venstraat in Mierlo-Hout. Remco is geen onbekende voor de Houtse Kluppels. Remco is sinds 2015 lid van de Raad van Elf van de Klein Houtse Kluppelkes.

Remco wilde al langer jeugdprins worden en nu is het moment dan eindelijk daar. Hij vindt het geweldig om samen met de vorstin, raadsheren en dansmariekes op pad te gaan om overal een feestje te bouwen. Remco ziet vooral uit naar alle optochten. Juist het feit dat iedereen verkleed langs de optochtroute staat vindt hij helemaal geweldig.  De komende carnaval staat hij graag voorop, zeker als het liedje ‘vrouwkes’ van Snollebollekes gedraaid wordt. En om de hele dag op de been te blijven tijdens de carnavalsdagen eet hij graag een frietje.

Onze jeugdprins is lid van Stiphout Vooruit en voetbalt in elftal JO13-3. Ook is hij wekelijks op zaterdagen te vinden bij de verkennergroep van Scouting Mierlo-Hout.

Remco heeft een primeur dit jaar, want voor het eerst is een meisje benoemd tot vorst van de Klein Houtse Kluppelkes. Jeugdvorstin van Jeugdprins Remco d’n 1e is Fleur Wennink. Fleur is 10 jaar en zit op de Odulfusschool bij juf Daniëlle en meneer Frans. Fleur kijkt altijd een heel jaar uit naar carnaval. Eigenlijk is zij best verlegen, maar als zij carnavalsmuziek hoort gaat zij helemaal uit haar dak. Haar ouders zijn niet in het zuiden van Nederland geboren en zijn dus niet grootgebracht met carnaval, maar dat ligt bij Fleur dus wel anders.

Prins Remco d’n 1e en vorstin Fleur hopen op een keigezellig en onwijs gaaf carnavalsseizoen! Aan hen zal het niet liggen; samen gaan zij de Klein Houtse Kluppelkes fanatiek voor tijdens carnaval 2017. Zij hopen dat alle kinderen uit Mierlo-Hout samen met hen carnaval komen vieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *