logo
Motto 2020
"'n skot in de roos..."

Prins Marcel 1 bij de Houtse Kluppels

Marcel van der Putten is bekendgemaakt als 56e Prins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter tijdens carnaval 2018. Marcel is geboren op 8 juli 1970 en groeide op in een gezin met vader Henk en moeder Marietje en 6 kinderen in de oude woningbouw (bij de apenkooi, vlakbij de speeltuin). Marcel is al bijna 25 jaar getrouwd met Heidi, en zij wonen momenteel in de Dircxken van Meghenstraat in de wijk “Akkers” in Mierlo-Hout.

Marcel is begonnen op de Odulfusschool, waarna hij naar de LTS ging. Hij maakte zijn schoolloopbaan af met de opleiding tot primair/gezel metselaar. Nadien is Marcel aan de slag gegaan bij Bouwbedrijf Adriaans en heeft hij gewerkt bij Bouwbedrijf Rooijakkers. In 2002 besloot hij zelfstandig verder te gaan en startte hij zijn bedrijf Van der Putten Metselwerken. In de regio is Marcel met zijn collega’s inmiddels een graag geziene vakman en zijn ontelbaar veel stenen gelegd door de mannen.

Marcel en Heidi zijn geen onbekenden van De Kluppels. Al jaren vieren zij samen met hun vrienden carnaval in De Geseldonk en zijn zij lid van de Club van 111. De familie Van der Putten is ook een begrip binnen de vereniging. Zijn  broer Roland was de dorstlustige hoogheid van De Kluppels in 2004 en zijn broer Tiny zat in diezelfde periode in de Raad van Elf. Thuis hadden ze hun handen vol aan ’t klein menneke. Toen Marcel met zijn hoofd door de spijlen zat van een hekwerk, moesten andere broers hun vader Henk gaan halen om vervolgens met een zaag Marcel te bevrijden. Zijn neven denken nog met plezier terug aan het kattekwaad wat is uitgehaald en de spelletjes die Marcel altijd eerlijk speelde. En als hij ’s avonds slecht at, zette Marcels vader hem op zijn kop in een bord tomatensoep.

Noem je de naam van onze Prins, dan zullen veel mensen hem omschrijven als een gezellige kerel. Tijdens feestjes staat hij veel op de dansvloer, maakt hij graag de kachel aan en is hij altijd in voor een grap of grol. Ook op de bouw sluit hij graag weddenschappen voor het eten van zoveel mogelijk frikadellen speciaal of springen in een plas water bij koud weer. Vorst Marc en grootvorst Harrie zullen hun handen vol hebben om hem te begeleiden.

Vroeger deed Marcel aan judo en voetbal. Hij werd  bij het voetballen door medespelers de ‘enige keeper op hoge hakken’ genoemd. Nu is hij vooral passief met sport bezig, en is hij verzot op de Olympische Spelen. Daarvan mist hij dan ook heel weinig. Marcel is regelmatig langs de lijnen van RKSV Mierlo-Hout te vinden en bezoekt na de wedstrijden natuurlijk de kantine. Daarnaast is hij fan van PSV. Elke donderdagavond zit hij met een vaste groep vrienden in hun stamkroeg “Snookertown”.

Tot voor kort waren Marcel en Heidi regelmatig te vinden in hun vakantiehuis in Burgh Haamstede, waar zij veel weekenden en vakanties doorgebracht hebben. De andere grote passie in het leven van Marcel en Heidi, de Schotse collies genaamd Keanu, Shadow en Indy (helaas overleden), gingen altijd mee naar de zee.

Marcel staat al jaren op het kandidatenlijstje van De Kluppels. Voor 2018 was hij gevraagd om mee te doen aan Dancing with the Stars, toen tegelijkertijd de vraag voorbij kwam van De Kluppels. Toen Marcel en Heidi in april 2017 benaderd werden om het Prinsenkoppel te vormen in het nieuwe seizoen, gaven zij volmondig het antwoord “ja”. Marcel vindt het een grote eer om De Kluppels voor te mogen gaan in seizoen 2017-2018. Stilzitten is niks voor Marcel, dus het motto past absoluut bij hem:

  “WAI STOAN OP SPRINGE….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *