logo
Motto 2021
"wai zien ut wel zitte..."

Prins Vince d’n 1e bij de KHK

Op zondag 11 november 2018 is Vince Sleegers gepresenteerd als 12e Prins van de Klein Houtse Kluppelkes. Vince is geboren op 11 januari 2007 en zit op de Antoon van Dijkschool, in de klas bij juf Lieke. Vince woont samen met vader Johnny, moeder Marloes en zusje Jill aan het Janssen en Fritsenplein. Vince is zeker geen onbekende van De Kluppels. Zijn vader was Prins in seizoen 2013-2014, en vanaf die tijd heeft hij de smaak te pakken als het gaat om carnaval vieren. Hij wil alles weten over de Houtse Kluppels en staat overal voorop! Vince kan nu al een groot verzamelaar van onderscheidingen worden genoemd: hij spaart ze allemaal.

Vince houdt wel van een feestje, net als de rest van de familie. Het liefst zingt hij op een groot podium. Met carnaval versiert hij het hele huis. Hij kijkt elk jaar uit naar de optochten, en kijkt op Youtube regelmatig naar carnavalsliedjes. Vince vindt het geweldig om met de dansmariekes, vorst en raad van elf van de Klein Houtse Kluppelkes op pad te gaan en andere carnavalsverenigingen te bezoeken. De Kluppelkes warming-up party is ook altijd een groot hoogtepunt, want dan komen alle jeugdverenigingen naar Mierlo-Hout toe. En om de hele dag op de been te blijven tijdens de carnavalsdagen eet Vince graag pannenkoeken en kipnuggets.

Onze jeugdprins is lid van tennisvereniging Carolus. Net als zijn vader zingt Vince ook graag. Eigenlijk zijn alle meezingers wel aan Vince besteedt: hij kent ze bijna allemaal van buiten, maar zijn favoriete nummer is ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht…’. En als de familie Sleegers niet in Helmond te vinden is, zetten ze de zaak op zijn kop op de camping De Heldense bossen.

Vince wordt het hele carnavalsseizoen bijgestaan door vorst Luuk. Hij leidt de boel dit seizoen in goede banen bij de Klein Houtse Kluppelkes. Luuk Slegers is 10 jaar en zoon van Riny (jubileumprins 55 jaar) en Jorinde, en heeft 1 zusje (Suus). Luuk zit op de Jorisschool en zit in de groep 6 bij juf Brigitte en juf Lieke. Ook voetbalt Luuk bij RKSV Mierlo-Hout in elftal JO 11-05. Andere hobby’s van luuk zijn lego, treinen en de playstation. Luuk is ook groot fan van PSV. Het vieren van carnaval wordt al van jongs af aan met de paplepel ingegoten binnen de familie Slegers. Carnaval betekent hossen, springen en feesten. De mooiste carnavalsliedjes komen volgens Luuk absoluut van Snollebollekes. Het meest kijkt Luuk uit naar de optochten, want dat is een grote belevenis: met z’n allen op de wagen van de Klein Kluppelkes.

Jeugdprins Vince d’n 1e en vorst Luuk hopen op een keigezellig en onwijs gaaf carnavalsseizoen! Aan hen zal het niet liggen; samen gaan zij de Klein Houtse Kluppelkes fanatiek voor tijdens carnaval 2019. Zij hopen dat alle kinderen uit Mierlo-Hout samen met hen carnaval komen vieren.

Kijk op ons youtube-kanaal voor de film van de bekendmaking…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *