logo
Motto 2021
"wai zien ut wel zitte..."

Prins Max d’n 1e bij de Houtse Kluppels

Max van Abbe is onthuld als 57e Prins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter over het Kluppelrijk tijdens carnaval 2019. ‘Abraham’ Max is geboren op 12 maart 1968 in Stiphout en groeide op in Mierlo (Luchen) in een gezin met vader Albert, moeder Carla en broer Eric. Max is al ruim 26 jaar samen met Janneke. Zij wonen met hun kinderen Julia (20), Mink (18) en Morris (13) in de Burgemeester Krollaan in Mierlo-Hout.

Max en Janneke hebben elkaar leren kennen in het uitgaansleven en zijn vervolgens gaan samenwonen. Nadat het stel naar Sterksel is verhuisd begonnen zij een horecazaak: De Zoete Inval. Ook hebben Max en Janneke in Heeze grandcafé Fort Knox geopend. Toen hun dochter Julia werd geboren zijn zij naar Mierlo-Hout verhuisd, waar zij inmiddels al 21 jaar wonen. Met zijn compagnon en beste vriend Peter Schulte runt hij inmiddels al 20 jaar Chateau Parket . Een begrip in Helmond en omstreken. Dit bedrijf is gevestigd aan de Mierloseweg in Helmond en ontwerpt, adviseert en realiseert alles wat te maken heeft met houten vloeren, wandbekleding en trappen. Max en Peter hebben werk mogen verzorgen in heel veel bekende Helmondse gelegenheden en zijn steeds vaker actief in landelijk bekende bedrijven zoals ING, PSV en L’Oreal.

De grootvader van Zijne Dorstlustige Hoogheid Max d’n 1e was de oprichter van de Karel I sigarenfabrieken Deze fabriek was een van de grootste werkgevers van Eindhoven in de eerste helft van de 20e eeuw. De overgrootvader van Max was de grondlegger van het Van Abbemuseum in Eindhoven. Dit museum wordt heden ten dage nog steeds drukbezocht en geniet internationale bekendheid.

Max tennist ook, maar is eigenlijk vooral een goedweersporter. Alleen als de bar open is, is Max te porren voor een potje tennis vooraf. Max houdt van gezelligheid. Thuis is altijd de zoete inval. Hij houdt ervan om met familie en vrienden te borrelen, BBQ’en en vooral slap te zeveren. Dit maakt zijn dag goed. Ook voor de vrienden van de kinderen geldt hetzelfde: zij zijn altijd welkom. Een andere passie van Max ligt bij Amerikaanse auto’s. Hij gaat regelmatig off-road crossen en sleutelt zo nu en dan aan een auto.

Max omschrijft zichzelf niet als een échte Kluppel. Hoewel hij misschien geen die-hard carnavalsvierder is van nature, is Max sinds enkele jaren verbonden aan onze vereniging als ambassadeur. Bovendien woont hij in een straat naast twee andere bekende Kluppels: Frits Smits en Jan Korbijn. Janneke is trouwe deelneemster aan de Houtse optocht. Met haar vriendinnengroep ‘Goud van ‘t Hout’ vermaakt zij elk jaar het publiek met leuke creaties. De jongste zoon, Morris, is jarenlang lid geweest van de Klein Houtse Kluppelkes als raadslid en vanaf dit jaar begeleidt hij zijn vader als lid van de prinsengarde. Een feestje bouwen is Morris zeker toevertrouwd.

Max en Janneke waren zeer vereerd dat zij werden gevraagd om de Houtse gemeenschap tijdens carnaval 2019 voor te gaan als Prinselijk paar. Ze laten het lekker over zich heen komen en hebben beloofd er samen met de kinderen van het begin tot het eind van te gaan genieten. De Kluppels zijn op hun beurt trots om deze Prins te mogen presenteren met als motto:

 ‘Inne pot nat!’

Kijk op ons Youtube-kanaal voor de film van de bekendmaking…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *