logo
Motto 2021
"wai zien ut wel zitte..."

Dit seizoen geen traditioneel carnaval….

Vanavond 1 oktober 2020 hebben we met een delegatie van het bestuur een vergadering bijgewoond met vertegenwoordigers van alle carnavalsverenigingen in Helmond, burgemeester Blanksma, wethouder Maas, een vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio Brabant-ZO en de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor evenementen. Carnaval vieren onder deze omstandigheden is onverantwoord en onmogelijk, dat snapt iedereen.

In deze vergadering is een gezamenlijk standpunt bepaald over de voortgang en mogelijkheden rondom carnaval 2021. Morgen aan het einde van de middag worden onderstaande besluiten naar buiten gebracht in een gezamenlijk persbericht:

1) Er wordt geen Prins verkozen, alle Prinsverkiezingen die in de komende periode gepland stonden, gaan niet door.

2)  Er wordt geen carnavalsoptocht georganiseerd.  

3)  Tot medio december beraden we op mogelijke alternatieven. Indien de omstandigheden het toelaten kan mogelijk het een en ander, zij het in aangepaste vorm, wel doorgang georganiseerd worden.

Over de alternatieven gesproken: je kunt denken aan een digitale kletsavond, het uitbrengen van een carnavalsblad, het ludiek onthullen van een Kluppeltje etc. Uiteraard geldt dat we een scenario moeten uitwerken, dat mogelijk straks niet kan worden uitgevoerd. Indien de coronacrisis dan verder opgelaaid is of alles behalve ingedamd, dan kunnen we natuurlijk niet of in elk geval vrij weinig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *