logo
Motto 2024
"Kiek ut oit!..."

Prins Marc d’n 1e bij de Houtse Kluppels..

De Houtse Kluppels presenteren: “Prins Marc d’n 1e

Niemand minder dan Marc Zwanenberg is de 62e Prins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter over het Kluppelrijk tijdens carnaval 2024. Onze 58-jarige Prins is geboren op 30 mei 1965 en groeide op in een gezin met vader Martien, moeder Nellie, zus Jolanda en broers Eric en Alex. De familie Zwanenberg woonde vroeger in de pastoorswijk en verhuisde later naar de vissenwijk.

Marc is al ruim 17 jaar getrouwd met Monique en is vader van Celeste (31), Sharmee (29) en Noël (17). Inmiddels mag Marc zich ook opa noemen, want zijn dochter Sharmee heeft twee kinderen, Jett (4) en Stef (6 maanden). Monique is 51 jaar geleden geboren in het kersendorp Mierlo, maar al heel lang een trotse Houtse Kluppel.

Marc begon zijn schoolcarrière op de Sint Luciaschool, de oude school die vroeger tegenover de kerk gevestigd was. Nadien ging Marc naar de LTS en het MBO, waar hij de opleiding bouw- en houtbewerking volgde. Sinds 1987 werkt Marc bij Daf Trucks in Eindhoven, waar hij op dit moment de functie van materiaalplanner in de motorenfabriek bekleedt.

Het blauw-witte bloed stroomt door de aderen van Marc, want hij is tussen 1990 en 2005 selectiespeler geweest van RKSV Mierlo-Hout. Hoewel hij zijn actieve voetballoopbaan begonnen is bij de jeugd van HVV Helmond en hij in de periode tussen 1986 en 1990 gevoetbald heeft bij Gemert, vinden we onze Prins al sinds 1990 binnen de lijnen op Sportpark De Beemd. De verdedigende kwaliteiten van Marc zijn behoorlijk, maar kunnen nét niet tippen aan die van zijn idool Paolo Maldini.

Bij de blauw-witten speelde Marc voor het 1e, 2e, 3e en 5e elftal. Marc is trots dat hij 350 wedstrijden voor de selectie van RKSV Mierlo-Hout heeft mogen spelen waarmee hij mooie successen heeft behaald, zoals de promotie van de vierde klasse naar de tweede klasse. De beslissingswedstrijd daarvan werd destijds gespeeld tegen Stiphout Vooruit in het stadion van Helmond Sport en die wedstrijd was volledig uitverkocht. Ondertussen heeft Noël ook zijn debuut gemaakt voor de selectie en treedt hij waarschijnlijk in de voetsporen van zijn vader bij RKSV Mierlo-Hout.

Marc heeft zo’n 10 jaar in de organisatie gezeten van het jeugdkamp van RKSV Mierlo-Hout, dat jaarlijks in het Hemelvaartweekend een prachtig evenement is voor ongeveer 100 jeugdleden van de club. Marc heeft inmiddels een stapje teruggezet als actief voetballer, al valt hij zo nu en dan nog steeds in.

Marc stond al langer op de lijst van kandidaten om onze vereniging voor te gaan tijdens carnaval als dorstlustige hoogheid, maar nu is het ervan gekomen. Marc en Monique zijn al vele jaren vaste stamgasten in Hoftempel De Geseldonk samen met hun vriendengroep ‘Zomaar wa’ geouwhoer’.

Deze groep is tijdens carnaval elke dag in onze Hoftempel te vinden met een eigen hangtafel, waar voor iedereen plaats is. Diverse vrienden uit deze groep gingen Marc voor als Prins binnen onze vereniging. Sinds 2010 is Marc lid van onze vereniging, waar hij deel uitmaakt van de commissie amusement. Dat Marc een stevig staaltje kan onderhandelen, plannen en organiseren, blijkt niet alleen uit zijn werk bij DAF, maar ook binnen deze commissie. Marc draagt zorg voor de keuze en reservering van alle kletsers en amusementsgroepen tijdens onze Show- & Zwetsavonden, waarmee de commissie al jaren garant staat voor kwaliteit en mooie avonden. Daarbij komt het gevoel voor – soms wat droge – humor van Marc dan ook goed van pas.

De familie Zwanenberg is bekend en graag gezien in Mierlo-Hout. Moeder Nellie is al sinds jaar en dag vrijwilligster in zorgcentrum Alphonsus. Vader Martien is een bekend gezicht bij voetbalclub RKSV Mierlo-Hout en regelmatig te vinden op sportpark De Beemd, maar ook bij de buurtbank van rotonde De Barrier. In 1968 was Martien Prins van carnavalsvereniging ‘Het Bölleke’ en mocht hij Johan Cruijff onderscheiden, die samen met Wim Suurbier, Jacques van Stippent en Hendriks Schalks aanwezig was tijdens carnavalszondag in Helmond.

Naast het feit dat onze Prins sportief is aangelegd en graag een feestje meeviert, bijvoorbeeld in de voetbalkantine of Café De Karper, heeft onze Prins ook groene vingers. Zijn grote hobby is dan ook tuinieren en draait in de zomermaanden zijn handen dan ook niet om voor het onderhoud in de tuin.

Het motto van carnaval 2024 is Kiek ut oit!’, waarmee we een ludieke draai geven aan het begrip carnaval. De Kluppels zijn vereerd om een Prins uit de eigen gelederen te kunnen presenteren en hopen op een ouderwets gezellig carnavalsseizoen, dat zij samen met Prins Marc d’n 1e willen vieren. U bent van harte welkom bij onze evenementen in Hoftempel De Geseldonk! Alaaf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *