logo
Motto 2022
"wai zien ut wel zitte..."

Prins Patrick 1e bij de Houtse Kluppels

Patrick Schifferling is de 60e Prins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter over het Kluppelrijk tijdens carnaval 2022. Onze 51-jarige Prins is geboren op 29 juli 1970 en groeide op in een gezin met vader Hans, moeder Ineke en broer Sander. Het gezin woonde eerst in de Schoolstraat, later verhuisde de familie Schifferling naar de Ruisvoornstraat en vanaf het 12e levensjaar van Patrick woonde het gezin in de Steurstraat. Patrick is in 1993 getrouwd met Corine en samen hebben zij twee volwassen kinderen: Demi (25) en Tim (21).

Patrick begon zijn schoolcarrière op ’t Schrijverke, de oude kleurterschool in Mierlo-Hout. De tweede Kluppeltip op weg naar de bekendmaking van de nieuwe Prins was een zeester, voor intimi van Patrick een bekend symbool. Hij zat zelf op deze basisschool, waar zijn moeder jarenlang als interieurverzorgster heeft gewerkt en zijn vader lange tijd conciërge was. Na de Zeester ging Patrick naar de Nazarethmavo aan de Dolfijnlaan, waarna hij naar de kmbo (kort middelbaar beroepsonderwijs ging). Bij die laatste opleiding hebben Patrick en Corine elkaar leren kennen. In 1989 vervulde hij zijn dienstplicht in Ede. In 1990 werd Patrick beroepsmilitair.

Tussen 1989 en 2000 was Patrick leider van de verkennergroep bij Scouting Mierlo-Hout. Patrick heeft van zijn passie zijn werk kunnen maken. De dienstplicht, het ravotten met de verkenners in de buitenlucht en het werk als beroepsmilitair geven duidelijk aan dat Patrick een beroep in de veiligheidssector wel zag zitten. Het is daarom dat Patrick in 1995 de overstap maakte naar de politie, waar hij nu nog steeds werkt. Patrick begon daar als surveillant op het bureau aan de Mierloseweg. In 2007 verruilde Patrick zijn werk in Helmond voor het bureau in Eindhoven, waar Patrick zijn ambities en kwaliteiten verder kon ontwikkelen.

Het is geen geheim dat de Houtse Kluppels de naam van Patrick Schifferling al langere tijd op de lijst van kandidaat-Prinsen hadden staan. Eerder was dat echter niet mogelijk. In de afgelopen jaren werd Patrick regelmatig voor de Nationale Politie uitgezonden naar Zuid-Soedan, Griekenland en Sint-Maarten, waar hij meewerkte aan diverse missies in het kader van veiligheid en werderopbouw. Omdat Patrick zijn werkzaamheden nu veelal vervult vanuit het Eindhovense, is er ruimte gekomen voor het bekleden van dít hoogwaardigheidsambt.

Het politiekorps in Zuidoost-Brabant heeft 55 jaar geleden ook een eigen carnavalsvereniging opgericht: de Bromsnorren. Elk jaar organiseert deze vereniging een ludieke carnavalsavond voor alle korpsleden op donderdagavond voorafgaand aan carnaval in Hoftempel De Geseldonk. Patrick weet als geen ander hoe het is om voorop te gaan in de polonaise en het feestgedruis aan te moedigen, want in 2001 was hij Prins van deze prachtige vereniging. Sinds 2012 heeft hij het voorzitterschap overgenomen. Het is een eer voor Patrick om in het jubileumjaar van de Bromsnorren de dorslustige hoogheid van De Kluppels te mogen zijn.

Patrick is sportief aangelegd. In zijn vrije tijd loopt Patrick graag een rondje hard of stapt hij op de fiets en als de gelegenheid zich voordoet gaat hij snowboarden of duiken. Naast deze fysiek inspanning zijn Patrick en Corine ook bourgondisch ingesteld. Zij nodigen graag vrienden uit, koken voor hen en drinken samen een glas wijn. Dat Patrick er zin in heeft, niet de eerste is die bij feestjes naar huis gaat en van geen ophouden weet, getuigt ook zijn eigen lijfspreuk: ‘Nog één en dan gaan we heen…’.

Ook Corine is geen onbekende van De Kluppels. In 2018 was Corine boerenbruid en stapte zij in het onechte huwelijksbootje met haar boerenbruidegom Dennis Raap. Eerder was Corine al 11 jaar trainster en leidster van de dansmariekes en doet dat sinds een aantal jaren wederom. Corine vindt het fijn om samen met alle dansmariekes te werken aan een prachtige dans, die gaandeweg het seizoen regelmatig wordt opgevoerd voor pubiek. Veel Houtenaren zullen Corine kennen, want zij werkt al ruim 30 jaar bij Rabobank, waarvan zij 18 jaar op het bankkantoor in Mierlo-Hout zat.

Het motto van carnaval 2022 is ’Wai zien ut wel zitte!’, een toepasselijk motto gezien de afgelopen coronaperiode. De Kluppels zijn daarom blij om weer een Prins te kunnen presenteren en hopen op een zorgeloos carnavalsseizoen, dat zij samen met Prins Patrick d’n 1e willen vieren. U bent van harte welkom bij onze evenementen in Hoftempel De Geseldonk! Alaaf!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *